Trompe-l'oeil  al "Jardí de L'Àngel " de l'Hotel Catalònia Albinoni a Barcelona
 

Carles Arola, artista pintor, ha estat l’encarregat de donar vida al Jardí de l’Àngel. En poc més de dos mesos el pati de l’Hotel Albinoni ha acollit la façana d’uns hostes ben interessants bo i realitzant en aquest jardí un gran trompe-l’oeil realitzat de forma magistral recreant en aquest jardí noves façanes amb elements arquitectònics figurats, pintats, que donen a l’espai un caire més amable
 

L’artista ens transporta en aquesta ocasió a un pati interior, a un pati mediterrani, amb balcons plens de flors, balcons oberts on l’aire corre, balcons on el que mira és observat, les olors són sentides i a voltes sentim els crits dels de dins tal i com senten els de dins les converses dels que són a fora.

 

La mare i el nen ens miren des de la finestra, alguna cosa passa al carrer. Potser miren l’Àngel, tot esvelt, presidint la plaça.
 

 Ornat amb espasa i corona ens evoca aquell que el Consell de Cent manà col·locar el 1466 sobre el Portal dels Orbs o d’en Tripo, portal de la Ciutat que acabà donant nom al Portal de l’Àngel, o potser només miren el carrer, o potser et miren a tu, hoste, que t’has apropat a veure’ns.

... l’heu vist el pintor? És allà, acabant de prendre les últimes notes, allà a la façana de l’Àngel.

 

L’enganyatall o trompe-l’oeil és la tècnica pictòrica que dóna en la distància la il·lusió de realitat, la mateixa il·lusió de realitat donen els gegants a la mainada i que aquí, arrecerats a sota el porxo, la parella de gegants de la ciutat, figures insignes del nostre seguici popular símbols de la festa , ja estan preparats per donar la benvinguda a tots els hostes .

SEGÜENT

CORREU

Ara pinto ] [ Hotel Albinoni ] Enguany ]

versió en CATALÀ versión en  CASTELLANO FRANÇAIS ENGLISH  VERSION